Siirry sisältöön

Lapinsalmen kanootit

Lapinsalmen kanootit
Alkaen 30,00 € / 6 h
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Kauppias

Eräneninfo.eranen@gmail.com+358405213821Y-tunnus:2959323-3Kauppiaan ehdot

Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen sisääntulo on puiston suosituin sisääntulo. Täältä on erinomainen mahdollisuus aloittaa melonta- ja patikointiosuudet sisältävä rengasreitti. Kapiaveden kanoottilaiturista on helppo lähteä kanoottiretkelle. 

Kanooteista

 • Kanootit sijaitsevat vuokraamon päädyssä olevan kanoottikatoksen vasemmassa reunassa (kolme vasemman puolista (alapaikka, keskipaikka ja yläpaikka) sekä seuraavassa pystyrivissä yläpaikka ja keskipaikka). Paikat on merkattu Eräsen logoilla. Kanootit tulee ehdottomasti palauttaa Eräsen kanoottipaikoille.

 • Kanootit on tarkoitettu kahdelle - kolmelle henkilölle. Kahden henkilön meloessa kanootin keskelle jää reilusti tilaa varusteille tai varustesäiliöille

 • Kanoottia voi käyttää myös kolme henkilöä, jolloin kanoottiin asetetaan kolmas istuin keskelle. Kanootin etummainen tukipuu on asennettu edemmäs ja tämä antaa enemmän tilaa keskellä olevalla henkilölle

 • Myös kolmen henkilön käytössä kanoottiin jää tilaa varusteille

 • Kanootit ovat erinomaisessa kunnossa

 • Kanootit sovetuvat omaehtoiseen liikuntaan.

Vuokraus sisältää

 • Kanootin, max 3 kpl aikuisille tarkoitettuja melontaliivejä, 2 kpl lapsille tarkoitettuja melontaliivejä, lisäpunospenkin, enintään 3 kpl 140 - 150 cm melaa, tyhjennysvälineen, kanoottikärryn, 1- 2 kpl 50l varustesäiliöitä ja 1 kpl 3m sidontaliinoja varustesäiliöiden kanoottiiin kiinnittämistä varten.

 • Aikuisten yhden koon liivit soveltuvat säädöiltään eri kokoislle melojoille ja ovat helposti puettavissa sekä riisuttavissa. Liivit kelluttavat 40 - 130 kg painavan uimataitoisen henkilön. Liivit soveltuvat säädöiltään eri kokoisille melojille. Melontaliiviin on kiinnitetty pilli.

 • Lasten liivit kelluttavat 25 - 40 kg painavan uimataitoisen lapsen tai nuoren. Liivi on hyvin istuva. Melontaliiviin on kiinnitetty pilli. 

 • Repoveden kansallispuistoon alueen kartan sääsuojattuna, jonka löydät myös täältä

Tekniset tiedot

 • Winkkari 175, jossa kaksi punosistuinta vakiona, toinen edessä ja toinen takana. Kanootin toista tukipuuta on siirretty hieman eteenpäin antaen tilaan keskeillä mahdollisesti melovalle henkilölle

 • Pituus 525 cm

 • Leveys (max 90 cm)

 • Paino n. 42 kg

 • Yksikerrospolyeteeni, vinyylilaidat

Vuokra-ajat ja käyttöpaikat

Kanootin tai useammankin voi vuokrata tunti- tai vuorokausiperusteisesti.

Vuorokausiperusteinen vuokraus alkaa 15.00 ja päättyy vuokrauksen mukaisesti asiakkaan tilaamana vuorokautena klo 15.00. Myös useammankin vuorokauden vuokraus on mahdollinen. Vuorokausiperusteisen vuokrauksen voi tehdä klo 15.00 jälkeen mutta korkeintaan 3 tuntia normaalin vuorokausiperustisen vuokrauksen alkamisen jälkeen eli vuokrauksen voi tehdä vielä esim. 17.50. Päättymisaika on kuitenkin aina em. mukainen. Vuokrausta ei saa aloittaa ennen em. aikoja ja välineet tulee olla palautettu päättymisaikaan mennessä. Myöhästymisestä peritään tuntivuokraperusteinen hinta kaksinkertaisena. 

Kts. myös tuntiperusteinen vaaraminen jolloin voi tehdä vuokrauksen 24 tunniksi alkaen klo 09.00 ja päättyen seuraavana vuorokautena klo 09.00.

Vuorokausiperusteista vuokrauksia on mahdollista aikaistaan tai jatkaa tuntiperusteisella vuokrauksella esim. klo 15.00 alkavaa vuorokausiperusteista vuokrausta voi aikaistaan tuntieperusteisella vuokrauksella alkamaan vuokraukse klo 09.00 jolloin vuokraus päättyy haluttuna vuorokautena klo 15.00. Tai vastaavasti klo 09.00 alkavaa vuorokausiperuseista vuokrausta, joka päättyy myös klo 09.00 haluttuna vuorokautena, on mahdollista jatkaa tuntperusteisella vuokrauksella esim. klo 15.00 asti.

Tuntiperusteinen vuokraus on kestoltaan 6 tuntia alkaen asiakkaan varauksen mukaisesti joko klo 09.00 tai 15.00 päättyen klo 15.00 tai 21.00. Vuokrauksen voi tehdä vielä edellä mainittujen alkamisaikojen jälkeen mutta korkeintaan kuitenkin 3 tuntia edellä mainittujen alkamisajankohtien jälkeen eli esim. klo 09.00 alkaneen vuokrauksen voi tehdä viel klo 11.50. Päättymisaika on kuitenkin aina asiakkaan valitseman keston mukainen eikä myöhäisempi vuokrauksen aloittaminen jatka vuokrausta vastaavan tuntimäärän mukaisesti.

Jos vuorokauden kestävä vuokraus halutaan saada alkamaan klo 09.00 ja päättymään klo 09.00, valitaan tuntiperusteisesta vuokrauksesta päättymisajaksi 24+1 tuntia. Tällä varaamismenettelyllä vuokraus alkaa klo 09.00 ja päättyy vuorokauden kuluttua klo 09.00 (ei klo 10.00).

Kanootit on tarkoitettu vuokraajien käyttöön Repoveden kansallispuiston alueella ja sen lähialueilla esim. Vuohijärvellä ja Tihvetjärvelle. Vuokra-aikana kanootteja ei saa kuljettaa pois em. alueelta esim. trailerilla. Toki on sallittuja aloittaa kanoottireissu Lapinsalmelta ja päättää se vaikka Orilammelle ja kuljettaa kanootit takaisin lähtöpaikkaansa. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa varausta laadittaessa. Ja siirtotarpeesta takaisin Lapinsalmelle voi aina ottaa yhteyttä.

Kanootteja ja välineitä ei saa antaa, välittää tai vuokrata edelleen kolmennelle taholle.

Ohjeita käytöstä

 • Kantakaa kanootit veteen tai käyttäkää siirtämiseen kanoottikärryjä. Välttäkää kanootin vetämistä hiekalla.

 • Lukitse lukitusvaijeri kanoottikatoksen lukkoon vuokrauksen ajaksi (älä ota mukaan).

 • Käyttäkää kanootteja varoen ja ilman tarpeetonta voimaa. Jos jokin kuitenkin rikkoutuu, ilmoittakaa asiasta avoimesti ja mahdollisimman pikaisesti, jotta seuraavien retkeilijöiden retki kyetään toteuttamaan.

 • Varustesäiliöitä on suositeltavaa käyttää kyljellään penkkien välissä, jolloin painopiste on matalampi. Kanoottien sisäpohjassa on kahdessa eri kohdassa mustat kumilevyt. Näiden levyjen alta on tarkoitus pujottaa vuokraukseen kuuluva 3m hihna. Hihan päälle asetetaan varustesäiliöt ja kiinnittää hihnalla säiliöiden yläpinnasta. Älä ylikiristä hihnaa (kts. kuvat).

 • Tyhjennysvälineen (äyskärin) voi kiinnittää d-lenkillä kanootin perään tukipuuhun.

 • Käytön jälkeen siistikää kanootit ja välineet, erityisesti kanoottien sisäpohjat on puhdistettava mm. hiekasta. Vuokraamosta on käytettävissä mm. harja.

 • Nostakaa kanootit säilytyspukeille oikeinpäin ja lukitkaa paikalleen. Palauttakaa varusteet niille osoitetuille paikoille, jättäkää säilytystynnyreiden kannet auki ja laittakaa liivit kuivumaan vaateripustimille.

 • Sulje varaston ovi ja aseta avain avainsäilöön.

 • Ilmoita mahdollisista rikkoutumisista tai puutteista mahdollisimman pian.

Vastuut, vaadittava taito ja turvallisuus

Asiakas käyttää vuokrausvälineistöä omalla vastuullaan ja asiakkailla tulee olla kanootin käyttöön tarvittava kyky ja taito sekä aikaisempaa kokemusta melonnasta että melontaa liittyvien välineiden käytöstä. Kanootin käyttäjiltä edellytetään uimataitoa. Henkilö, joka maksaa varauksen, vastaa oman seurueensa osalta siitä, että kaikilla melontaan osallistuvilla on edellä mainittu kyky, taito ja aikaisempi kokemus. Asiakas on itse vastuussa omasta turvallisuudestaan liikkuessa vesillä. Asiakas on velvollinen tarkastamaan välineiden kunnon ennen käyttöä. Rikkinäistä kanoottia tai välinettä ei saa käyttää. Kanootilla liikkujien tulee olla uimataitoisia.

 • Varmistakaa, että käyttämissänne liivissä on pilli. Älkää laittako pilliä suuhunne ellei sitä tarvitse käyttää

 • Kanooteissa on kiinnitettyinä Suomen melontakouluttajien turvatarra, jossa kehoitetaan viidellä eri kielellä käyttämään aina melottaessa melontaliiviä. Käyttäkää liivejä aina ollessanne kanootissa.

 • Hyvä retkikaveri on paras "turvallisuusväline", melo kaverin kanssa tai ryhmässä

 • Jos kuitenkin melot yksin, pysy uimataitosi etäisyydellä rannasta

 • Älkää yliarvioiko taitojanne, voitte aina palata takaisin, rantautua tai muuttaa reittisuunnitelmaa turvallisuuden vuoksi.

 • Huomioikaa kylmän veden vaarat ja vaikutukset

 • Ilmoittakaa läheisillenne reittinne ja aikataulunne

 • Ladatkaa matkapuhelimet ennen matkaa ja pakatkaa ne vesitiiviisti Huomioikaa, että Repoveden kansallispuistossa etenkin Kuutinkanavan alueella on heikko kuuluvuus

 • Varustautukaa sään mukaisesti ja tarkistakaa ennen lähtöänne, että onko säässä ennustettu äkillisiä muutoksia

 • Tähystäkää ympärillenne ja olkaa selvillä mitä ympärillä tapahtuu, huomioikaa muut vesillä liikkujat

 • Vesiliikenteessä pienemmän osapuolen on suositeltavaa väistää. Kanootilla liikkujien tulee huomioida Repovedellä vesibussi Tuuleter II:n reitti Orilammelta kansallispuiston alueelle. Tuuletar II liikkuu Lapinsalmessa, Repovedellä, Ruskíasalmessa ja Kuutinlahdella. Jos kohtaatte, pysyttele aina mahdollisimman oikeassa laidassa.

 • Perehtykää Repoveden melontamahdollisuuksiin etukäteen ja huomioikaa etenkin Repoveden rannoilla olevat mökit ja niiden asukkaat. Älkää meloko 50 m lähempänä mökkirantoja. Jos kuitenkin yht´äkkiä huomaatte olevanne mökkirannassa, pyrkikää ottamaan etäisyyttä rantaan, tervehtikää ihmisiä ja pyytäkää kohteliaasti anteeksi liian lähelle rantaan melomista

 • Olkaa vesillä "vesiselvinä"!

 • Jos jokin asia mietityttää, aina voitte soittaa ja kysyä!

Yleiset toimintaohjeet hätätilanteessa

 1. Arvioi tilanne 

 2. Estä lisävahingot

 3. Anna välitön ensiapu

 4. Hälytä apua (112)

 5. Pyri opastamaan apua paikalla

 6. Huolehdi muista osallisista

Melominen Repovedellä

Kapiavesi, Repovesi

Melottaessa Kapiavedellä on hyvä tiedostaa Määkienniemen kohdalla kulkeva Ketunlossi. Lossissa on lossivaijeri, joka kulkee vedessä. Älä melo lossin välittömään läheisyyteen, anna lossivaijerin vajota lossin kulun jälkeen ja liiku salmeen vasta lossin siirryttyä sivuun.

Repovedellä liikennöi Suomen kultareitin Tuulertar II -laiva kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun joka keskiviikko, torstai, perjantai ja lauantai sekä heinäkuussa myös sunnuntaisiin. Meloja voi kohdata Tuulettaren Repovedellä Lapinsalmi - Ruskiasalmi - Kuutinlahti -alueella. Etenkin Lapinsalmella ja Ruskiasalmessa, jotka ovat kapeita tämä on hyvä tiedostaa. Lisätietoja Tuulettaren aikataulusta.

Melottaessa Repovedellä on erityisen tärkeää huomioida alueen vapaa-ajan asukkaat. Tutustu reittiin etukäteen. Huomioi reitilläsi olevat vapaa-ajan asukkaiden asunnot. Älä melo alle 50 m päästä vapaa-ajan asukkaiden asuntoja. Jos kuitenkin huomaat olevasi vapaa-asunnon edustalla, ota etäisyyttä rantaan ja jos rannalla on asukkaita, tervehdi kohteliaasti ja pahoittele liiaan liki rantaan melomista. Vapaa-ajan asuntojen sijainnit voi tarkastaa kartasta

Kuutinkanavan ylittäminen käy ketterästi kanoottikärryjen avulla kanavaa reunustavaa erinomaista ja leveää polkua pitkin. Ylitysmatka on n. 300 metriä.

Tervajärvi

Melominen on mahdollista Tervajärvellä Sulkusalmen länsipuolella ja Lojukosken eteläpuolella. Sulkusalmen itäpuoleinen ja Lojukosken pohjoispuoleinen vesialue kuuluvat puolustusvoimien hallinnoimaan Pahkajärven ampuma-alueeseen, jossa liikkuminen on luvanvaraista. Kyseisille vesialueille ei saa meloa. Pv:n alueen rajat on merkitty kyltein ja puihin sinivalkoisin merkein.

Tervajärven rannoilla sijaitsee kolme kansallispuiston taukopaikkaa tulisijoineen. Kuutinkanavan Tervajärven puoleisella taukopaikalla ja Lojukoskella on laiturit rantautumista helpottamaan. 

Tervajärveen pistävät niemet kuten upea kallioinen Tukkiniemi, Tervajärven luodot ja metsäinen Hermusensaari kutsuvat melojia rantautumaan retken aikana. Huomioikaa, että majoittumiseen on suotavaa käyttää kansallispuiston taukopaikkoja. Näiden yhteydessä on myös käymälät. Avotulenteko on sallittu vain kansallispuiston taukopaikkojen tulisijoihin, joita koskevat myös rajoitukset metsäpalovaroituksen aikana pl. Lapinsalmen ja Kuutinkanavan kotatyyppiset rakennukset, joissa on huuvalliset tulisijat.

Lapinsalmen välinevuokraamo, kuinka vuokraamo toimii, kuinka ovi aukeaa

Lue toimintatapa täältä!

Ehdot

Tutustu ehtoihin ennen vuokrausta! Ehdot