Siirry sisältöön

BUSHMEN Underguilt Glow -12C

BUSHMEN Underguilt Glow -12C
349,00 €

Untuvainen alushuopa riippumattoon Underquilt Glow -12 (limit -19) | Bushmen

Untuvainen alushuopa riippumattoon, eli Bushmen Ultralight Underquilt Glow -12 °C. Alushuopa painaa n. 800 g, josta täytteen paino on 550 g. Täytteenä on käytetty kierrätettyä puolalaista untuvaa. Alushuovan pituus on 2 m, jalkopäästä se on 100 cm m levyinen ja hartiaseudulta ruhtinaalliset 140 cm. Glow on suunniteltu eritoten pitämään ylävartalo lämpimänä, sen takia sen on erityisleveä toisesta päästä. Alushuopa soveltuu maksimissaan 190 cm (5 cm / pääty jää alushuopaa yli) pitkille, toki moni voi haluta, että alushuopa on reilusti pidempi, kun nukkuja.

Alushuovan mallin nimi Glow -12 °C, viittaa alushuovan comfort lämpötilaan, tämä arvo on kovin viitteellinen, sillä kylmässä pärjääminen on hyvin yksilöllistä.

Monikäyttöinen alushuopa

Alushuopa on suunniteltu käytettäväksi myös topquilttina, peittona tai lisälämmikkeenä missä ikinä nukutkin.

Pakkauskoko

Kun alushuopa Underquilt Glow -12 °C pakataan omaan pakkauspussiinsa vie se tilaa vain 4.5 litraa. Pakkauspussissa on pohjassa kahva helpottamaan pussista pois ottamista. Suuaukossa on narukiristys, joka suljetaan soljella.

Kolmen vuodenajan alushuopa

Underguilt Glow -12 °C on kolmen vuodenajan alushuopa (kevät-kesä-syksy) jonka kanssa voi vapaasti vaihtaa asentoa riippumatossasi. Glow suojaa sinua paremmin hartioiden ja kylkien kohdalta kuin perinteinen lähes suorakaitaan muotoinen alushuopa.

Alushuovan täytteenä kierrätetty untuva

Alushuopa underquilt Glow -12 °C täytteenä on 100% puolalaista kierrätettyä, eettistä 750 -fillpower arvon untuvaa. Puolalaisella untuvalla on maailman laajuisesti kuuluisaa erittäin korkeasta laadusta. Untuvan laatua mitataan Fill Power arvolla, eli Fill Power arvo on erittäin ratkaiseva arvo, kun puhutaan untuvan laadusta ja sitä kautta myös eristävyydestä. Untuva on yksi lämpimin eristävä täytemateriaali, makuupusseissa, takeissa ja alushuovissa

Miksi Bushmenin alushuopa on uniikki?

Glow -12 °C alushuopa on täytetty kierrätetyllä puolalaisella 750 Cuin hanhenuntuvalla. Myös alushuovan muotoilu ja kiristysjärjestelmä on uniikki.

Mistä kierrätetty untuva on peräisin?

Untuva on peräisin tuotteista, joiden käyttöikä on tullut tiensä päähän, esimerkiksi luksus hotellien untuvapeitot. Ennen untuvan uudelleen käyttöä on se puhdistettu ja pesty huolellisesti biohajoavilla pesuaineilla. Pesun jälkeen untuva lajitellaan sen laadun mukaan. Tämän puhdistus ja lajittelu prosessin jälkeen saadaan untuva uudelleen käyttöön. Untuvan uudelleenkäyttö vähentää ympäristövaikutuksia, ja tuotteen ekologinen jalanjälki pienenee selkeästi.

Alushuovan rakenne 

Alushuovan muoto ja lokerointi on tarkan suunnittelun tulos, jossa jokaiselle untuvalle on oma paikkansa. H-lokerointi parantaa alushuovan eristävyyttä, H-lokeroinnissa saadaan minimoitua kankaan läpi tikatut saumat, jolloin alushuopaan ei jää niin paljon kylmäsiltoja nukkujan ja viileän ulkoilman välille.

Miksi alushuopa on niin leveä ylävartalon puolelta?

Glow on ylävartalon puolelta 140 cm leveä jotta, se suojaa rintakehää, käsiä ja päätä. Rintakehän ja hartioiden kohdalla untuvalokerot ovat pienempiä neliöitä, jotta untuvan pysyy juuri oikeassa paikassa. Kääntäessäsi kylkeä riippumatossa sinun ei tarvitse varmistella onko alushuopa varmasti oikeassa paikassa.

Alushuovan jalkopääty kapeampi

Jalkopäässä untuvalokerot ovat pitkittäin, jolloin ne muotoutuvat hyvin riippumaton jalkopään muotoon. Alushuovan pitkittäin ommellut lokerot asettuvat riippumaton alle kiinnitettynä soikeiksi, muodostaen paksumman eristysalan.

Nerokas kiristys systeemi

Tarkkaan suunniteltu kiristysjärjestelmä, jolla alushuovan saa säädettyä lähes kaikkiin riippumattoihin. Haastavampaa käyttää riippumatoissa, joissa on pitkillä sivuilla riippumaton levitysnarut sivuille (jenkki malleja).

Alushuovan kankaat  

Untuvaisen alushuovan kankaat ovat kestävää ja hengittävää ultralight rip-stop nailonia (22g/m2), johon on tehty vettähylkivä DWR-käsittely (Durable Water Repellency). Kangas on niin tiheää, että untuvat eivät pääse karkaamaan alushuovan sisältä.

Alushuovan värit – hillitty vihreä ja pirteä oranssi

Alushuopa on kaksivärinen, toinen puoli on tumman vihreä, joka sulautuu metsän väreihin. Toinen puoli on kirkkaan oranssi, jolla saa vuorostaan kiinnitettyä huomiota tarpeen tulle. Joskus on hyvä asia, että oma leiri näkyy pidemmälle taikka muuten vain pidät kirkkaammasta värityksestä.

Kiinnitys ja säätäminen

Alushuovan mukana toimitetaan 2 kpl 1.25 m pitkiä kuminauhoja, joissa on kiristyssoljet. Nämä erityiset itsestään lukkiutuvat kiristyssoljet ovat hyviksi havaittuja Bushmenin ultralight tarpissa. Kuminauhojen ja kiristysolkien avulla alushuovan saa helposti kiinnitettyä ja säädettyä riippumaton alle. Alushuovan kireyttä voi säätää vaivattomasti kiristysolkien avulla myös riippumatosta käsin.

Comfort ja limit lämpötilat

Alushuovan comfort lämpötila on laskettu sillä oletuksella, että samaan aikaan käytössä oleva makuupussin tai topquiltin comfort lämpötila on myös -12 °C tai enemmän.

Comfort -12 °C
Limit - 19 
°C


Kun Glow underquilttia käytetään topquilttinä on sen comfort lämpötila -5 °C ja limit lämpötila -12 °C.

 

 

EN 13537 standardissa oletetaan henkilön olevan:

Mies: perusterve 25 vuotias, 173 cm pitkä, paino 73 kg. 

Nainen: Perusterve 25 vuotias, 160 cm pitkä, paino 60 kg

Comfort lämpötilassa naisen ihon lämpötilan ei saa olla alle 32,8 °C, alempaa ihon lämpötilaa kutsutaan kylmäksi.

Limit lämpötilassa miehen ihon lämpötilan ei saa olla alle 32,9, alempaa ihon lämpötilaa kutsutaan kylmäksi.

Käytännössä comfort lämpötilassa ei ole liian kuuma tai liian lämmin, mutta tähän tunteeseen vaikuttaa moni ulkoinen ja henkilökohtainen tekijä, jotka on syytä ottaa huomioon. Monesti comfort lämpötila ilmoitetaan esim. 16 °C - 22 °C.

Alushuovan käyttöohjeet – lue huolellisesti ennen käyttöä

Glow Underquilt on ultralight tuote, jokanka kankaat ovat ultralight kankasta ja täyte laadukasta 750 fill power untuvaa. Glow Underquilttia voi myös käyttää top-quilttinä, top-quilttina, peittona tai lisälämmikkeenä missä ikinä nukutkin. Lue alta tarkemmat ohjeet eri käyttövaihtoehtoihin.

Alushuopana käyttäminen riippumatossa:

 1. Kiinnitä riippumattosi.
 2. Ota alushuopa pois pakkauspussista, pöyhi ja ravistele alushuopaa, jotta untuva lähtee turpoamaan.
 3. Laita alushuopa riippumattosi sisälle, varmista että se on oikein päin suhteessa siihen, miten meinaat nukkua. Kapeampi pääty tulee jalkopäähän ja leveämpi pään puolelle.
 4. Kiinnitä kuminauhan päädyissä olevat mustat kiristyssoljet, alushuovan kulmissa oleviin narulenkkeihin (vihreäoranssi narulenkki, jonka vieressä on pieni oranssi lukkosolki). Kiinnitä kuminauha kulmasta kulmaan alushuovan lyhyillä sivuilla.
 5. Kiinnitä kuminauhat karabiineihin, joilla riippumattosi on kiinni puunhalaajissa, whoopieslingeistä tai muusta kiinnityspisteestä.
 6. Kiristä mustia kiristyssolkia niin, että kuminauhat kiristyvät hiukan mutta eivät veny.
 7. Siirrä nyt alushuopa riippumaton alle. Alushuovan ja riippumaton pohjan välissä pitäisi olla n. 10 cm. Jos se ei ole niin kiristä kuminauhoja hiukan mustista soljista.
 8. Alushuovan sivuilla nauhakujassa kulkee kiristysnarut, joiden kireyttä säädetään alushuovan pääpuoleisista päädyistä oransseilla kiristysoljilla. Käytä kiristysnaruja muotoillaksesi alushuvan päädyt riippumattosi ympärille. Normaalisti riittävä että naruja kiristää n. puolet koko kiristysvarasta.
 9. Mene sisälle riippumattoon ja säädä kummistakin soljista alushuovan kireyttä niin, se on kauttaaltaan hellästi riippumaton ympärillä. Jalkopäätä säätääksesi sinun on noustava riippumatosta.
  Kiristä tai löysää solkia pääsi yläpuolelta. 
  • Kiristäminen – vedä mustan kuminauhan päädystä niin kuminauha kiristyy, kun päästä irti lukkosolki kiinnittyy siihen kohtaan, johon olet sen kiristänyt.
  • Löysääminen– Nosta hiukan lukkosolkea, jolloin solki alkaa liikkua, jolloin kuminauha löystyy. Kun päästä irti lukkosoljesta kiinnittyy siihen kohtaan, johon olet sen löystänyt.
  • Säädä oransseista soljista alushuovan päätyjen muotoa niin, että ne on hellästi riippumaton ympärillä.
 10. Alushuopa on asennettu ja on aika rentoutua.