Siirry sisältöön

Melonnan alkeiskurssi Teijon kansallispuistossa

199,00 €
Hinta sisältää 1 henkilön.

Kauppias

Natura Viva Oy info@naturaviva.fi 0102924030 Y-tunnus: 0649766-0 Kauppiaan ehdot

Melonta on hieno harrastus – Tällä alkeiskurssilla pääset tutustumaan lajiin sekä järvellä, että merellä. Varaa paikkasi nyt!


Melonnan alkeiskurssilla opit perustaidot turvallisessa ympäristössä

Melonta on monipuolinen harrastus, jonka parissa viihtyvät niin hikiliikkujat kuin luonnosta rauhaa etsivätkin. Alkeiskurssin avulla voit toteuttaa itseäsi uuden harrastuksen parissa itsevarmasti – kurssilla opit tärkeät perustaidot.


Alkeiskurssilla opit turvallisesti melonnan perusteet. Harjoittelemme perustekniikoita ja käymme läpi melontavarusteita. Puhumme myös melonnan turvallisuudesta ja eri tavoista harrastaa melontaa. Pidämme ryhmäkoon pienenä ja meillä on alan paras oppilas–ohjaajasuhde. Kaikki ohjaajamme ovat kokeneita melonnan ammattilaisia.


Melonnan alkeiskurssi Teijon kansallispuistossa toteutetaan ainutlaatuisesti järvellä ja merellä. Pääset aluksi harjoittelemaan melontatekniikoita suojaisella Matildanjärvellä ja kurssin lopuksi retkipäivänä ryhmä siirtyy syventämään opittuja asioita merelle läheiselle Teijonselälle.


Teijon kansallispuiston ympäröimät ruukkikylät Kirjakkala, Teijo ja Mathildedal ovat upea vierailukohde melontakurssin lomassa. Aluella on runsaasti käsityöläisputiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Lue lisää alueen tarjonnasta.

Alkeiskurssi antaa sinulle valmiudet jatkaa lajin parissa


Natura Vivan melonnan alkeiskurssi noudattaa Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksia. Kurssi antaa sinulle valmiudet jatkaa turvallisesti itsenäistä harjoittelua. Kurssin kesto on 10 tuntia, josta suurimman osa vietämme vesillä.

Paikka: Kurssi aloitetaan Matildanjärvellä Teijon kansallispuistossa, Teijon luontokeskus, Matildanjärventie 84, Salo. Toisena päivänä kurssi aloitetaan Mathildedalin rannasta noin kilometrin päässä Matildanjärveltä. Rantaan johtaa kävelytie.

Osallistujamäärä: 6 henkeä. 
Aikataulu: Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–16. 
Ohjaaja: Natura Vivan melontatiimi

Kurssin vaativuus: Aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Alaikäraja 16 vuotta (alle 18-vuotiaalta vaaditaan vanhempien lupa).

Hintaan sisältyy: Opetus, kajakki, mela, aukkopeite ja melontaliivi. Kurssin jälkeen kahden tunnin ilmainen kajakkivuokraus Natura Vivan Vuosaaren tai Teijon toimipisteessä.

Alkeiskurssin ohjelma

 

  • Kajakkiin meno ja poistuminen kajakista.
  • Melonta eteenpäin ja taaksepäin oikealla tekniikalla sekä kajakin pysäyttäminen.
  • Kajakin kääntäminen mela- ja etuperäsimellä, kaarivedolla ja kallistamalla.
  • Kaatuminen ja poistuminen kaatuneesta kajakista sekä nouseminen takaisin kajakkiin.
  • Pelastajana toimiminen kaatumistilanteessa.
  • Liikkuminen kajakilla sivusuunnassa.

Kurssin lopussa tunnemme:

 

  • Eri tyyppiset kajakit, melat ja varusteet.
  • Melontaturvallisuuden perusteet.